Skip to content

Callebaut Cocoa Horizons

Samen met Cocoa Horizons stellen we West-Afrikaanse boeren in staat om hun kleine plantages te transformeren naar winstgevende cacaoplantages en motiveren we nieuwe generaties om in de cacaoteelt actief te blijven. Ons doel is om landbouwers financieel onafhankelijk te maken, zodat ze hun familie kunnen onderhouden. Dit is wat we tot nu toe al realiseerden.

Waarom wij met Cocoa Horizons werken?

  • Traceerbaarheid van duurzame cacao, van boer tot in het eerste Barry Callebaut magazijn
  • Volledige focus op de belangrijkste cacao-issues en productiviteits- en gemeenschapsontwikkelingen
  • Complete transparantie van premium gebruik wordt geverifieerd door een derde partij
  • Impact gedreven door middel van teams die ter plaatse direct samenwerken met boerengemeenschappen
  • Direct contact met de personen waar de inspanning op is gericht

Laatste ontwikkelingen

83 boerengemeenschappen benaderd met Cocoa Horizons, 20 nieuwe dit jaar.

73,468 Cocoa Horizons boeren geregistreerd van wie 11,534vrouwelijke boeren zijn.

78,546 MT van Cocoa Horizons geleverd, komende van 42,590 MT in het laatste seizoen.

71,359 boeren getraind in goede landbouwpraktijken, ondernemingsschap en educatie.

560 plaatselijke professionals geaccrediteerd in ofwel snoeien, voeden of sproeien.

10,012 leden van een boerengemeenschap hebben toegang tot productiviteitspaketten (coaching, gereedschap & zaailingen of financiën).

132 vrouwen zitten in bestuurfuncties in Cocoa Horizons Farmer Groups.

Maak kennis met de cacaoboeren

Naomi had het moeilijk om op een comfortabele manier voor haar gezin te zorgen. Drie jaar geleden was ze vastbesloten om haar verhaal een andere wending te geven. Naomi sloot zich aan bij het Cocoa Horizons programma waar ze gebruik kon maken van de agro-bosbouw trainingsmodule om geleidelijk aan haar plantage en financiën te werken. Vandaag oogst ze niet alleen met trots bonen van hogere kwaliteit, maar ook andere gewassen zoals cassave en weegbree die ze kan verkopen voor een extra inkomen en om haar familie te voeden. Ze werkt ook als inkoopmedewerker bij één van de grootste cacao aankoopcentrales in haar district en is vastbesloten om haar financiële onafhankelijkheid verder uit te breiden.

Joseph heeft vroeger altijd gewerkt als timmerman. Nadat zijn vader stierf erfde hij zijn cacaoplantage. Zonder cacao en zonder geld realiseerde hij zich al snel dat hij de zaken anders moest aanpakken. Door het Cocoa Horizons trainingsprogramma voor landbouwers leerde Joseph hoe hij zijn cacaobomen duurzaam kon planten, snoeien en bemesten. Voor de allereerste keer gaf hij ook iets terug aan de natuur. Een jaar later gaven de bomen al iets terug aan hem. Vandaag de dag is hij zeer trots op zijn oogst en ontvangt hij zelfs een extra vergoeding voor de premium kwaliteit die hij levert.

Als kind droomde Elijah ervan om bankier te worden, dus ging hij naar school om economie te studeren. Echter, toen hij en zijn broer 3 jaar geleden de plantage van zijn familie erfden, veranderde deze droom in een brandend verlangen om zijn eigen succesvolle cacaoplantage op te starten. Het was niet eenvoudig in het begin. Hij benodigde fondsen om de plantage nieuw leven in te blazen, trainingen om de gewassen te laten groeien en advies over de variatie in gewassen. Dankzij Cocoa Horizons kreeg Elijah toegang tot een agronomy training en financiële steun om zijn eigen zaadkweekprogramma te starten. Binnen een paar jaar verwacht hij dat zijn jonge bomen hun allereerste cacaovruchten zullen voortbrengen….

Back To Top