Ingrediënten:
Voor het harde wener deeg:
- 70 g roomboter
- 60 g witte basterdsuiker
- 60 g eieren
- 15 g water
- 16 g zout,
- 15 g koolzuur
- 300 g zeeuwse bloem
- 900 gr patentbloem
Voor de botercrème:
- 560 g banketbakkersroom
- 150 g witte basterdsuiker
- 400 g roomboter
- mokka extract
Voor de caramel:
- 270 g slagroom,
- 300 g witte basterdsuiker
- 20 g roomboter
Bereidingswijze:
Maak het harde wener deeg door alle ingrediënten samen te mixen.
Steek van het harde wener deeg longueurtjes van 2 mm.
Bak tussen 2 airmatten op 185°C voor 9 minuten.
Draai de botercrème luchtig en breng op smaak met mokkaextract.
Kook een caramel.
Spuit er harde wener longueurtje op met een lijntje caramel en spuiten op met koffiecrème.
Herhaal dit 2 maal en decoreer met items naar keuze.
Smullen maar!