Skip to content

Recept – Café longeur

Ingrediënten:

Voor het harde wener deeg:

  • 70 g roomboter
  • 60 g witte basterdsuiker
  • 60 g eieren
  • 15 g water
  • 16 g zout,
  • 15 g koolzuur
  • 300 g zeeuwse bloem
  • 900 gr patentbloem

Voor de botercrème:

  • 560 g banketbakkersroom
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 400 g roomboter
  • mokka extract

Voor de caramel:

  • 270 g slagroom,
  • 300 g witte basterdsuiker
  • 20 g roomboter

Bereidingswijze:

Maak het harde wener deeg door alle ingrediënten samen te mixen.

Steek van het harde wener deeg longueurtjes van 2 mm.

Bak tussen 2 airmatten op 185°C voor 9 minuten.

Draai de botercrème luchtig en breng op smaak met mokkaextract.

Kook een caramel.

Spuit er harde wener longueurtje op met een lijntje caramel en spuiten op met koffiecrème.

Herhaal dit 2 maal en decoreer met items naar keuze.

Smullen maar!

Back To Top