Skip to content

Bruidstaarten

Een bruiloft is niet compleet zonder het traditionele aansnijden van de bruidstaart. De bruid en de bruidegom zetten samen het mes in de wedding cake en proeven als eersten een stukje van de zalige zoetigheid, waarna de overige trouwgasten volgen.

De oogstrelende bruidstaart is natuurlijk een vertaling van de wensen van het bruidspaar. Zowel qua smaak, stijl, kleur als uitvoering. Wij tonen u hier een aantal voorbeelden; vanzelfsprekend zijn de mogelijkheden onbeperkt.

Ideale bruidstaart

De datum voor de Grote Dag is vastgesteld en de ’to-do’ lijst begint vorm te krijgen. Onderdeel van de ‘weddingplanning’ is natuurlijk de bruidstaart. En die bruidstaart begint voor patissier Carlo Midiri met een afspraak met het  aankomende bruidspaar. Met een intakesprek ,zodat we de perfecte bruidstaart op maat kunnen maken.

Wat vinden jullie mooi? Ter inspiratie bekijken we voorbeelden van bruidstaarten op de Ipad. Klassiek wit, ivoorwit of liever een kleurrijker geheel? Welke smaak, welke stijl en voor hoeveel personen?

 

Mooi én lekker

Cake vormt de onzichtbare kern van de bruidstaart. Natuurlijk is die binnenzijde smaakbepalend. Wordt het een champagnetaart, kiezen jullie voor frambozen of aardbei? Naast deze drie meestgebruikte klassieke smaken zijn jullie vrij om te kiezen voor een compleet andere smaak.

De klassieke bruidstaart wordt afgewerkt met marsepein, meestal in een neutrale witte kleur, met zilverkleurige garneerlijnen en pareltjes als decoratie. Ton-sur-ton, dus schakeringen in eenzelfde kleurveld, is over het algemeen favoriet. Zowel marsepeinen bloemen als échte bloemen kunnen in de garnering en decoratie worden gebruikt.

Naked cake

Een bruidstaart zonder afwerklaag van fondant of marsepein noemen we een naked cake. Zonder ‘jasje’ toont de taart de fraaie gelaagde binnenzijde. Met  decoratiemogelijkheden als fruit of fraaie (kunst)bloemen is deze bruidstaart een bijzondere blikvanger.

Ja zeggen tegen een van onze bruidstaarten?
Back To Top